Recipe Search ResultsΛάχανο τουρσί με χοιρινό και πάπρικα στην κατσαρόλα
Ab logo
  • Λάχανο τουρσί με χοιρινό και πάπρικα στην κατσαρόλα

Λάχανο τουρσί με χοιρινό και πάπρικα στην κατσαρόλα

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Λάχανο τουρσί με χοιρινό και πάπρικα στην κατσαρόλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 λάχανο τουρσί κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • 1 κουταλιά σούπας τοματοπολτό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1/2 λάχανο φρέσκο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 700 γρ. χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλα
  • 1 λεμόνι (χυμός)

Start cooking

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και το βούτυρο, και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα φλιτζάνι νερό διαλύουμε τον πελτέ, για να φύγει η μυρωδιά της τομάτας, και τον προσθέτουμε μαζί με τον τοματοπολτό και τις κόκκινες πιπεριές ή την πάπρικα. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σε μια στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο στρώνουμε 3-4 φύλλα λάχανου τουρσί. Βάζουμε μια στρώση από το χοιρινό μαζί με τη σάλτσα του και συνεχίζουμε με 3-4 στρώσεις φρέσκου λάχανου. Η κατσαρόλα πρέπει να γεμίσει με εναλλάξ στρώσεις από φρέσκο λάχανο και λάχανο τουρσί μαζί με χοιρινό. Τελειώνουμε με 6-7 στρώσεις λάχανου τουρσί. Προσθέτουμε ενάμιση φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Στύβουμε το λεμόνι, περιχύνουμε με τη μια κουταλιά ελαιόλαδο, το αφήνουμε να πάρει μια βράση για 10 λεπτά και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό, μαζί με μια κουταλιά σουρωτό γιαούρτι στην άκρη του πιάτου.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
  • Λάχανο τουρσί με χοιρινό και πάπρικα στην κατσαρόλα