Για τη γέμιση:
1. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, βγάζουμε τα σπόρια, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα 2 κομμάτια με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, πάνω σε μια λαμαρίνα.
2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για περίπου 45’, μέχρι να μαλακώσει, και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Αφαιρούμε τη σάρκα και μεταφέρουμε 900g σε ένα μπολ μαζί με τον ζεστό ζωμό, τη λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε ½ κουτ. γλυκού αλάτι και μια πρέζα πιπέρι.
4. Ζεσταίνουμε 1 κουτ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1’.
5. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για περίπου 30’’, ρίχνουμε και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2’, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
6. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 5-6’, μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να μαραθεί.
7. Προσθέτουμε ? κουτ. γλυκού αλάτι, μια πρέζα πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
8. Χτυπάμε το cottage cheese σε ένα μούλτι για να γίνει λείο και προσθέτουμε στο μίγμα ? κουτ. γλυκού αλάτι και 100g κασέρι.
Για τα λαζάνια:
9. Σε ένα μέτριο ταψί (26x33εκ), στρώνουμε στον πάτο λίγη κολοκύθα (περίπου το ?), από πάνω 4 - 4 ½ φύλλα λαζάνια (αν χρειαστεί τα σπάμε να χωρέσουν), μια στρώση από το μίγμα σπανακιού (περίπου το 1/3) και μια στρώση από το μίγμα τυριών (αντίστοιχα, το 1/3).
10. Επαναλαμβάνουμε 2 φορές, με αντίστοιχες δόσεις.
11. Στρώνουμε την τελευταία δόση κολοκύθας και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 50g κασέρι και το πεκορίνο.
12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 45’, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα λαζάνια να σταθούν για να «πιούν» το ζουμί τους πριν τα σερβίρουμε!