Start cooking
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, αποσύρουμε και προσθέτουμε το μέλι και το βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει. Στο μπλέντερ αλέθουμε τον λιναρόσπορο με τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το ινδοκάρυδο, τη βρώμη, τους χουρμάδες, τον λιναρόσπορο, τους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το τζίντζερ, περιχύνουμε με το μείγμα μελιού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε ένα ορθωγώνιο ή τετράγωνο σκεύος (20 εκ.) με μεμβράνη τροφίμων, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη γιαουρτιού βάζοντας τη ζελατίνη να μαλακώσει σε παγωμένο νερό. Βάζουμε το ζαχαρούχο και το γάλα να πάρουν μια βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Μόλις το μείγμα κρυώσει το αναμειγνύουμε με το γιαούρτι και απλώνουμε πάνω από τις μπάρες, αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο και τεμαχίζουμε τις μπάρες. Tips: Μπορούμε στην επικάλυψη γιαουρτιού να προσθέσουμε ξύσμα λεμονιού