Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
3 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
- Ζάχαρη άχνη
- 2 μοσχολέμονα
- λιωμένο για τα φύλλα
- 2 λεμόνια λεμόνια
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 1,5 λίτρα γάλα
- Κανέλα
Shop this recipe
Essential ingredients
7082023
7066177
7133790
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ξύνουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα μοσχολέμονο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7082023
7066177
7133790
Load 4 more products