facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο
Ab logo
  • Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο
Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο

Μπουγάτσα με άρωμα λεμονιού και μοσχολέμονο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 2 λεμόνια λεμόνια
  • λιωμένο για τα φύλλα
  • 2 μοσχολέμονα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα
  • 1 πακέτο φύλλα Βηρυτού ή κρούστας
  • 1,5 λίτρα γάλα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 2 λεμόνια λεμόνια
  • λιωμένο για τα φύλλα
  • 2 μοσχολέμονα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Start cooking

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί φούρνου ή ένα πυρέξ.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.

Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Ξύνουμε τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα και τα ρίχνουμε στην κρέμα, μαζί με τον χυμό από ένα μοσχολέμονο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Βουτυρώνουμε 6 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί.

Ρίχνουμε τη γέμιση και την ισιώνουμε με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι.

Από πάνω βάζουμε άλλα 6 βουτυρωμένα φύλλα και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου (με αέρα). Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is temporarily unavailable
    7128101
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 gr
    3,9 €/ Kg
    €0,78
    7083721