Για τη γέμιση:
1. Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος με ένα κοφτερό μαχαιράκι.
2. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, τις καλύπτουμε με καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.
3. Κόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.
4. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό.
5. Αναμειγνύουμε τις τομάτες, τις πιπεριές, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη σε ένα μπολ, και τα ανακατεύουμε απαλά.
Για το φύλλο:
6. Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ, ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ισόποσα κομμάτια.
7. Σκεπάζουμε τα ζυμάρια με μεμβράνη τροφίμων και αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να ανοίξουμε τα φύλλα.
8. Ανοίγουμε τα φύλλα, με λίγο νισεστέ και με έναν πλάστη.
Για το ψήσιμο:
9. Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ), ραντίζοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.
10. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στο φύλλο, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, κλείνουμε με το άλλο φύλλο, λαδώνουμε και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.
11. Ραντίζουμε ελαφρά με λίγο νερό και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’.
12. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!