Πανακότα με μέλι και πορτοκάλι
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 λίτρα κρέμα γάλακτος
- 140 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 6 φύλλα ζελατίνας
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 2 ροδέλες πορτοκάλι (για το décor)
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7070127
7126679
7083478
Load 2 more products
Start cooking
Βάζουμε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα
και περιμένουμε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι. Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύουμε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας.
Ύστερα βάζουμε την κρέμα σε ποτήρια. Την αφήνουμε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει και προτού σερβίρουμε, βάζουμε στην επιφάνεια κάθε ποτηριού μία ροδέλα πορτοκαλιού και λίγο μέλι για να γυαλίσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7078311
7070127
7126679
7083478
Load 2 more products