Recipe Search ResultsΠίτα ανοιχτή με σπανάκι, κοτόπουλο και μανούρι
Ab logo

Πίτα ανοιχτή με σπανάκι, κοτόπουλο και μανούρι

by AB Foodstories
Στον εύφορο θεσσαλικό κάμπο καλλιεργείται στάρι. Από αυτόν τον διαλεχτό καρπό παράγεται το αλεύρι ολικής άλεσης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», που θα δώσει γεύση από παράδοση στην πίτα σας.
Πίτα ανοιχτή με σπανάκι, κοτόπουλο και μανούρι
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients for

Ingredients
8 servings
  • 300 g αλεύρι από τη Θεσσαλία ολικής άλεσης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + λίγο ακόμα για την επιφάνεια (για τη ζύμη)
  • 130 g βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + επιπλέον για το σκεύος και το φύλλο (για τη ζύμη)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους (για τη ζύμη)
  • 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
  • 3 κ.σ. κρύο νερό (για τη ζύμη)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή», σε κυβάκια
  • 300 g σπανάκι
  • 3 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ
  • 250 g γάλα εβαπορέ
  • 250 g μανούρι, θρυμματισμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 g αλεύρι από τη Θεσσαλία ολικής άλεσης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + λίγο ακόμα για την επιφάνεια (για τη ζύμη)
  • 130 g βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια (για τη ζύμη)
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» + επιπλέον για το σκεύος και το φύλλο (για τη ζύμη)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους (για τη ζύμη)
  • 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
  • 3 κ.σ. κρύο νερό (για τη ζύμη)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 500 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες «ΑΒ Επιλογή», σε κυβάκια
  • 300 g σπανάκι
  • 3 αβγά φρέσκα ελευθέρας βοσκής ΑΒ
  • 250 g γάλα εβαπορέ
  • 250 g μανούρι, θρυμματισμένο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα