Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη
by #MadeWithAB
Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και μπόλικη ρίγανη

Easy
>60'
0/5
Low
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 800 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
- 1 μανιτάρια πλευρώτους
- 400 ml νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών)
- 75 ml χυμός λεμονιού
- 80 g μουστάρδα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς (ή 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη)
- αλάτι
- 1 φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο ή 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένα)
- κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ά.) για τη διακόσμηση
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 800 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
- 1 μανιτάρια πλευρώτους
- 400 ml νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών)
- 75 ml χυμός λεμονιού
- 80 g μουστάρδα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς (ή 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη)
- αλάτι
- 1 φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο ή 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένα)
- κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ά.) για τη διακόσμηση
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι