Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη
by #MadeWithAB
Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και μπόλικη ρίγανη
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 800 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια
- 1 μανιτάρια πλευρώτους
- 400 ml νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών)
- 75 ml χυμός λεμονιού
- 80 g μουστάρδα
- 90 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κουρκουμάς (ή 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη)
- αλάτι
- 1 φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο ή 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένα)
- κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ά.) για τη διακόσμηση
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7335940
7344780
7510125
7069364
Load 4 more products
Start cooking
Ξεχωρίζουμε τα πλευρώτους μεταξύ τους, τα καθαρίζουμε με ένα καθαρό, νοτισμένο πανάκι και τα βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί μαζί με τις κομμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το πιρούνι το νερό (ή τον ζωμό), τον χυμό λεμονιού, το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη (ή όποιο μυρωδικό επιλέξουμε) και το μπαχαρικό.
Περιχύνουμε τα υλικά του ταψιού, ανακατεύουμε και ψήνουμε για περίπου 40’, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα, εμπλουτισμένη με τομάτες, ελιές, αγγούρι, πιπεριές τουρσί και κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά.
ΜΥΣΤΙΚΟ: Μη σας τρομάζει η σχετικά μεγάλη ποσότητα υγρού: τα μανιτάρια μαλακώνουν θαυμάσια και μοιάζουν στη γεύση με λεμονάτο κρέας! Αν μάλιστα χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό ή ζωμό στη διάρκεια του ψησίματος.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7335940
7344780
7510125
7069364
Load 4 more products