Πλευρώτους και πατάτες στον φούρνο με λεμόνι και ρίγανη
PT1H30M4 Peoplehttps://d3hz4baxchepgp.cloudfront.net/medias/sys_master/h30/h9a/9018225852446.jpg?buildNumber=800 g πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ακανόνιστα κομμάτια1 μανιτάρια πλευρώτους400 ml νερό (ή ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών)75 ml χυμός λεμονιού80 g μουστάρδα90 ml ελαιόλαδο1 κ.γ. κουρκουμάς (ή 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης σε σκόνη)αλάτι1 φύλλα από φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (ή 1 κ.σ. ξερό δεντρολίβανο ή 2 κ.γ. ξερή ρίγανη, τριμμένα)κορφούλες από φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, άνηθο, δεντρολίβανο κ.ά.) για τη διακόσμησηφρεσκοτριμμένο πιπέρι