Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου
by AB Food Stories
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Starters & nibbles

Ingredients for 2 People
- 1 φλ. πλιγούρι ψιλό
- 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- 400 g γιαούρτι
- 1 δάκρυ Μαστίχας Χίου, κοπανισμένο με λίγη καστανή ζάχαρη
- 160 g φράουλες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 φλ. φαγόπυρο
- 1 φλ. λιναρόσπορος
- 20 g φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
- 60 g σταφίδες Κορίνθου
- 1 κουτ. σούπας δυόσμος
- 60 g μέλι
Start cooking
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι ψιλό με τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένα με λίγη καστανή ζάχαρη. Βάζουμε στο μπολ το πλιγούρι, το φαγόπυρο, βρασμένο σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας, το γιαούρτι και στολίζουμε κυκλικά με τις. φράουλες, το λιναρόσπορο, τα φιστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες Κορίνθου και γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το μέλι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Starters & nibbles