Recipe Search ResultsΠλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου
Ab logo
  • Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου

Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου

by AB Food Stories

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου

Ingredients for 2 People

2 People
  • 1 φλ. πλιγούρι ψιλό
  • 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • 400 g γιαούρτι
  • 1 δάκρυ Μαστίχας Χίου, κοπανισμένο με λίγη καστανή ζάχαρη
  • 160 g φράουλες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλ. φαγόπυρο
  • 1 φλ. λιναρόσπορος
  • 20 g φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  • 60 g σταφίδες Κορίνθου
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμος
  • 60 g μέλι

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι ψιλό με τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα δάκρυα μαστίχας, κοπανισμένα με λίγη καστανή ζάχαρη. Βάζουμε στο μπολ το πλιγούρι, το φαγόπυρο, βρασμένο σύμφωνα με της οδηγίες της συσκευασίας, το γιαούρτι και στολίζουμε κυκλικά με τις. φράουλες, το λιναρόσπορο, τα φιστίκια Αιγίνης, τις σταφίδες Κορίνθου και γαρνίρουμε με τον δυόσμο και το μέλι.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Πλιγούρι με δυόσμο, φαγόπυρο, λιναρόσπορο, φράουλες, φιστίκια, σταφίδες και γιαούρτι με μαστίχα Χίου