facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα
Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα

Πράσα σοτέ με δαμάσκηνα και γλυκόξινη σάλτσα

by AB FOODSTORIES
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

1 serving
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. χυμός τομάτας
  • 8 - 10 δαμάσκηνα, ξερά
  • 15 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 φλ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 300 γρ. χυμός τομάτας
  • 8 - 10 δαμάσκηνα, ξερά
  • 15 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένη σε 2-3 κ.σ. κρύο νερό
  • πιπέρι
  • αλάτι

Start cooking

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά. Σβήνουμε με το ξίδι, ρίχνουμε το χυμό τομάτας, το μέλι, τη δάφνη και αλατοπίπερο, ρίχνω και 1/2 φλ. νερό και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακινούμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να πάριε μια-δυο βράσεις, μέχρι να δέσουν τα υλικά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles