Recipe Search ResultsΨητό χοιρινό με κοκκινιστό λάχανο
Ab logo
  • Ψητό χοιρινό με κοκκινιστό λάχανο

Ψητό χοιρινό με κοκκινιστό λάχανο

by LURPAK
Μια λαχταριστή συνταγή με Lurpak , για το γιορτινό σας τραπέζι,

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Main courses
Ψητό χοιρινό με κοκκινιστό λάχανο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 5 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 3 πορτοκάλια (χυμός και ξύσμα)
  • 100 ml νερό
  • 50 g χρυσαφένια καστανή ζάχαρη
  • 50 ml ξύδι απο κόκκινο κρασί
  • 50 g κρύο βούτυρο Lurpak
  • 1,5 kg χοιρινό ρολό μπούτι με πέτσα
  • 2 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1 ματσάκι φασκόμηλο (χωρίς φύλλα)
  • 2 λεμόνια (χυμός)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Λάχανο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063810
  • 7068814
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    This item is no longer available
    7125810
  • Start cooking

    Για να φτιάξετε το κοκκινιστό λάχανο: Τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, αφήστε τα να βράσουν και χαμηλώστε τη φωτιά, αφήνοντάς τα να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέστε το κρύο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Αυτό θα δώσει στο λάχανο πλούσια γεύση και λάμψη. Για να φτιάξετε το χοιρινό: Τοποθετήστε το φιλέτοσε ένα μεγάλο, βαθύ ταψί. Χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, χτυπήστε απαλά την πέτσα σε όλη την επιφάνειά της, απορροφώντας την υγρασία και βεβαιωθείτε ότι είναι τελείως στεγνή. Τρίψτε καλά την πέτσα με 1 κουταλιά θαλασσινού αλατιού. Καλύψτε το κρέας και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Προθερμάνετε τον φούρνο με αέρα, στους 240 βαθμούς. Μετά από 30 λεπτά, απορροφήστε πάλι την υγρασία από την πέτσα, χτυπώντας απαλά την επιφάνειά της με λίγο χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει. Τρίψτε επάνω στην πέτσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά θαλασσινού αλατιού. Τοποθετήστε το χοιρινό σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε το για 45 λεπτά. Μετά από 45 λεπτά, προσθέστε τα φύλλα φασκόμηλου και το ξύσμα λεμονιού επάνω στο χοιρινό, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήστε το για 1 ώρα επιπλέον. Αφαιρέστε το από τον φούρνο, ελέγξτε ότι οι χυμοί του κρέατος είναι ρέουν καθαροί στο ταψί (έχει ολοκληρωθεί το ψήσιμο δηλαδή) και αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σερβίρετε με το κόκκινο λάχανο.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Christmas
    Lunch
    Main courses
    • Ψητό χοιρινό με κοκκινιστό λάχανο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Λάχανο Ελληνικό
    This item is no longer available
    7063810
  • 7068814
  • ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΧΥΜΟΥ
    This item is no longer available
    7125810