Recipe Search ResultsΡεγάλι – Μαγειρίτσα με ντομάτα από την Πελοπόννησο
Ab logo
  • Ρεγάλι – Μαγειρίτσα με ντομάτα από την Πελοπόννησο

Ρεγάλι – Μαγειρίτσα με ντομάτα από την Πελοπόννησο

by AB FOODSTORIES
Στην περιοχή της Λακωνίας και της Μάνης φτιάχνουν μια πολύ ξεχωριστή μαγειρίτσα. Δεν είναι σούπα, δεν περιέχει ψιλοκομμένα μαρούλια ούτε αβγοκόβεται. Λέγεται ρεγάλι και περιέχει τη συκωταριά του αρνιού. Μαγειρεύεται με μπόλικη ντομάτα, μάραθο και αρωματικά εποχής και σερβίρεται πάνω σε χιονάτο ρύζι.
Ρεγάλι – Μαγειρίτσα με ντομάτα από την Πελοπόννησο
>60'
0/5

Ingredients for

Ingredients
6 servings
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «AB Fresh to go», ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (κρατάμε 1 φλ. για το τελείωμα)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 2 φλ. ζεστό νερό
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2,5 φλ. ρύζι νυχάκι (για συνοδευτικό)
  • 2 κ.σ. βούτυρο (για συνοδευτικό)
  • 5 φλ. νερό ζεστό (για συνοδευτικό)
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο «AB Fresh to go», ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (κρατάμε 1 φλ. για το τελείωμα)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ολόκληρα
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας, διαλυμένος σε 2 φλ. ζεστό νερό
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2,5 φλ. ρύζι νυχάκι (για συνοδευτικό)
  • 2 κ.σ. βούτυρο (για συνοδευτικό)
  • 5 φλ. νερό ζεστό (για συνοδευτικό)