Recipe Search ResultsΡεβιθάδα με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές
Ab logo
  • Ρεβιθάδα με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές

Ρεβιθάδα με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ρεβιθάδα με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές

Ingredients for 4 People

4 People
  • 500 g ρεβίθια χονδρά Λάρισας, «Η ΑΒ Κοντά στην ελληνική γη», μουσκεμένα αποβραδίς σε άφθονο κρύο νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 κουτ. σούπας κουρκουμάς
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

• Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε κρύο νερό για 30 λεπτά. Αλλάζουμε νερό, προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας, το δαφνόφυλλο και τον κουρκουμά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Θα χρειαστούν τουλάχιστον 1 ώρα. Αλατίζουμε τα τελευταία 10 λεπτά του βρασίματος. • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, φυλάσσοντας όμως τον ζωμό τους, και τα ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Πετάμε τη δάφνη και το κανελόξυλο. • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι να ζεσταθεί καλά και σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές και, αφού μαραθούν, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε 5 λεπτά ακόμη. • Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ρεβίθια, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Επειδή δεν θα σκεπάζεται το φαγητό από τη σάλτσα, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό που κρατήσαμε. • Ψήνουμε τη ρεβιθάδα για περίπου 35 λεπτά ακόμη, μέχρι να μελώσει το φαγητό και να κάνει μια κρούστα από πάνω. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Ρεβιθάδα με κουρκουμά και πολύχρωμες πιπεριές