Ρεβίθια γιαχνί
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- Αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού σποράκια κόλιανδρου τριμμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 4 κλαδάκια σέλερι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα , ψιλοκομμένη
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1,5 ποτήρια τομάτες κονκασέ
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες. Την επομένη τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το νερό τους, σε δυνατή φωτιά στην αρχή. Τα ξαφρίζουμε εντελώς, τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπερίτσα και τα κρεμμύδια. Όταν μαραθούν προσθέτουμε το σκόρδο και κατόπιν το σέλερι ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε την τομάτα και τα σποράκια κόλιανδρου και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Όταν μαλακώσουν τα ρεβίθια τα αλατίζουμε και προσθέτουμε την τοματένια καυτερή σάλτσα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι σχεδόν να χυλώσουν. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο.Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζουν πολύ με ψάρι τηγανητό.