Recipe Search ResultsΡυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα
Ab logo
  • Ρυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα

Ρυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

2 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Ρυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα

Ingredients for 10 People

10 People
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
  • 1,5 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για την καρυδόπιτα)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (για την καρυδόπιτα)
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για την καρυδόπιτα)
  • 200 γρ. Σαντιγί (για τη μους σοκολάτα)
  • 1 δόση βανίλια σκόνη (για τη μους σοκολάτα)
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για τη μους σοκολάτα)
  • 80 γρ. φρέσκο βούτυρο (για τη μους σοκολάτα)
  • 300 γρ. ασπράδια αβγών (για τη μους σοκολάτα)
  • 100 γρ. Ζάχαρη (για το ρυζόγαλο)
  • 450 γρ. σοκολάτα υγείας (για τη μους σοκολάτα)
  • 1 πρέζα αλάτι (για το ρυζόγαλο)
  • 1 λίτρο γάλα (για το ρυζόγαλο)
  • 5 (για την καρυδόπιτα) αβγά
  • 250 γρ. ρύζι στρογγυλόσπερμο (για το ρυζόγαλο)
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την καρυδόπιτα)
  • Κανέλα
  • 1/2 (χυμός) (για το σιρόπι) λεμόνι
  • 3 (για το σιρόπι) γαρύφαλλο
  • 3 φλιτζάνια νερό (για το σιρόπι)
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1 κουταλάκια γλυκού σόδα φαγητού (για την καρυδόπιτα)
  • 2 (για την καρυδόπιτα) βανίλια
  • 1 (για την καρυδόπιτα) μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζάνια καρύδια (κοπανισμένα σε γουδί σε χοντρά κομμάτια) (για την καρυδόπιτα)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (για την καρυδόπιτα)
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά) (για την καρυδόπιτα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ 500 GR
    This item is no longer available
    7069680
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ COSTARICA 100 GR
    This item is no longer available
    7142948
  • Start cooking

    Για το ρυζόγαλο: Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αλάτι και τη μισή ζάχαρη. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το ρύζι και την υπόλοιπη ζάχαρη και βράζουμε γύρω στα 20 λεπτά. Το τοποθετούμε σε ποτήρια που έχουμε γεμίσει μέχρι τη μέση. Το αφήνουμε να κρυώσει.

    Για τη μους σοκολάτας: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα υγείας και το φρέσκο βούτυρο. Χτυπάμε σε μαρέγκα σφιχτή τα ασπράδια, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αφράτα ό,τι φτιάξαμε μαζί με τη σαντιγί και τα ομογενοποιούμε.

    Για την καρυδόπιτα: Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ρίχνουμε την κανέλα και τη φρυγανιά. Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια με το αλεύρι και τα προσθέτουμε εναλλάξ με το γάλα. Αλευρώνουμε ελαφρώς τα καρύδια. Αν χρησιμοποιήσουμε και σταφίδες, τις μουλιάζουμε σε λίγο κονιάκ για να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμες τις προσθέτουμε κι αυτές στο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και τοποθετούμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψί. Προθερμαίνουμε στους 180°C και ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά. Όταν ψηθεί το γλυκό, το χαράζουμε σε κομμάτια. Σιροπιάζουμε έχοντας χλιαρό το γλυκό και χλιαρό το σιρόπι περιχύνοντας στην καρυδόπιτα με ένα κουτάλι.

    Σύνθεση γλυκού: Παίρνουμε τα ποτήρια που είχαμε το ρυζόγαλο, τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι καρυδόπιτα και γεμίζουμε μέχρι επάνω με τη μους σοκολάτας που φτιάξαμε νωρίτερα. Τέλος, γαρνίρουμε με κανέλα και καρύδια και το γλυκό μας είναι έτοιμο!

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Ρυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ 500 GR
    This item is no longer available
    7069680
  • ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ COSTARICA 100 GR
    This item is no longer available
    7142948