Ρυζόγαλο με μους σοκολάτας και καρυδόπιτα
by Πηγή ΑΒ Μagazine

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 10 servings
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
- 1,5 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για την καρυδόπιτα)
- Κανέλα
- 1/2 (χυμός) (για το σιρόπι) λεμόνι
- 3 (για το σιρόπι) γαρύφαλλο
- 3 φλιτζάνια νερό (για το σιρόπι)
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 1 κουταλάκια γλυκού σόδα φαγητού (για την καρυδόπιτα)
- 2 (για την καρυδόπιτα) βανίλια
- 1 (για την καρυδόπιτα) μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια καρύδια (κοπανισμένα σε γουδί σε χοντρά κομμάτια) (για την καρυδόπιτα)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (για την καρυδόπιτα)
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά) (για την καρυδόπιτα)
- 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την καρυδόπιτα)
- 250 γρ. ρύζι στρογγυλόσπερμο (για το ρυζόγαλο)
- 5 (για την καρυδόπιτα) αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα (για την καρυδόπιτα)
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο (για την καρυδόπιτα)
- 200 γρ. Σαντιγί (για τη μους σοκολάτα)
- 1 δόση βανίλια σκόνη (για τη μους σοκολάτα)
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για τη μους σοκολάτα)
- 80 γρ. φρέσκο βούτυρο (για τη μους σοκολάτα)
- 300 γρ. ασπράδια αβγών (για τη μους σοκολάτα)
- 100 γρ. Ζάχαρη (για το ρυζόγαλο)
- 450 γρ. σοκολάτα υγείας (για τη μους σοκολάτα)
- 1 πρέζα αλάτι (για το ρυζόγαλο)
- 1 λίτρο γάλα (για το ρυζόγαλο)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη (για την καρυδόπιτα)
- 1,5 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη (για την καρυδόπιτα)
- Κανέλα
- 1/2 (χυμός) (για το σιρόπι) λεμόνι
- 3 (για το σιρόπι) γαρύφαλλο
- 3 φλιτζάνια νερό (για το σιρόπι)
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 1 κουταλάκια γλυκού σόδα φαγητού (για την καρυδόπιτα)
- 2 (για την καρυδόπιτα) βανίλια
- 1 (για την καρυδόπιτα) μπέικιν πάουντερ
- 2 φλιτζάνια καρύδια (κοπανισμένα σε γουδί σε χοντρά κομμάτια) (για την καρυδόπιτα)
- 1 σφηνάκι κονιάκ (για την καρυδόπιτα)
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά) (για την καρυδόπιτα)
- 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την καρυδόπιτα)
- 250 γρ. ρύζι στρογγυλόσπερμο (για το ρυζόγαλο)