Ρυζόγαλο με ψητά κόκκινα φρούτα
by Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Romantic Meal
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 750 γρ. γάλα φρέσκο
- 15 γρ. βούτυρο
- 1/2 ξυλάκι βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας μαλακή μαύρη ζάχαρη
- 150 γρ. ρύζι καρολίνα
- 50 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα, κεράσια)
Shop this recipe
Essential ingredients
7128101
7133790
7064107
7066180
Load 3 more products
Start cooking
Ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξυλάκι βανίλιας. Πριν βράσει, αφαιρείτε τη βανίλια. Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ρύζι για ένα λεπτό. Σιγά-σιγά ρίχνετε το γάλα, λίγο κάθε φορά, και ανακατεύετε ελαφρά μέχρι να το απορροφήσει το ρύζι. Το ρυζόγαλο θα είναι έτοιμο για να το βάλετε σε 4 μπολ σε περίπου 30-35 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Καθαρίζετε τα φρούτα, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα βάζετε όλα μαζί σε ένα ταψί. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα ψήνετε για 15 λεπτά. Σερβίρετε το ρυζόγαλο με τα ψητά κόκκινα φρούτα και το ζουμί τους.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7128101
7133790
7064107
7066180
Load 3 more products