Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
AverageDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party,Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 κιλό αμπελοφάσουλο τρυφερό
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα χονδροκομμένα
- 10 ψιλοκομμένες ελιές Αμφίσσης ή Βόλου
- 4 ολόκληρες ελιές
- 4 αβγά βραστά κομμένα σε στρογγυλές φέτες
- Αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1,5 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα
Shop this recipe
Essential ingredients
7081476
7064307
7088478
7080634
Load 3 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία, αν είναι πολύ μεγάλα. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά ταυγρά τους και να κρυώσουν εντελώς. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τα φασολάκια και τα αναμειγνύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές και τα αμύγδαλα.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε τα φασόλια και τα περιχύνετε με το μίγμα της μαγιονέζας. Διακοσμείτε με τα αβγά και τις ολόκληρες ελιές. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
Spring
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7081476
7064307
7088478
7080634
Load 3 more products