Recipe Search ResultsΣαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης
Ab logo
  • Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης

Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Average

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Party,Romantic Meal
Salad
Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 κιλό αμπελοφάσουλο τρυφερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα χονδροκομμένα
  • 10 ψιλοκομμένες ελιές Αμφίσσης ή Βόλου
  • 4 ολόκληρες ελιές
  • 4 αβγά βραστά κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • Αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού μαγιονέζα

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα κόβετε στα δύο ή στα τρία, αν είναι πολύ μεγάλα. Τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 περίπου λεπτά. Τα τραβάτε με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε να στραγγίσουν πολύ καλά ταυγρά τους και να κρυώσουν εντελώς. Καβουρντίζετε πολύ ελαφρά τα αμύγδαλα και τα αφήνετε να κρυώσουν.Σε μια βαθιά πιατέλα βάζετε τα φασολάκια και τα αναμειγνύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές και τα αμύγδαλα.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μαγιονέζα με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε τα φασόλια και τα περιχύνετε με το μίγμα της μαγιονέζας. Διακοσμείτε με τα αβγά και τις ολόκληρες ελιές. Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30-40 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party,Romantic Meal
Other
Spring
Salad
  • Σαλάτα με αμπελοφάσουλα, αμύγδαλα και ελιές Αμφίσσης

Shop this recipe

Essential ingredients