Recipe Search ResultsΣκαλοπίνια alla pizzaiola
Ab logo
  • Σκαλοπίνια alla pizzaiola

Σκαλοπίνια alla pizzaiola

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Main courses
Σκαλοπίνια alla pizzaiola

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μερίδες εσκαλόπ μοσχαρίσιο
  • 500 γρ. ώριμες τομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδου κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ή φυλλαράκι φρέσκιας ρίγανης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking

    Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει. Τις αφήνετε για 2-3 λεπτά, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις αποφλοιώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλατοπίπερο και την ρίγανη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε την σάλτσα για 15-20 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσέχετε να μην κολλήσει η σάλτσα.Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Λίγο πριν το σερβίρισμα ψήνετε τα σκαλοπίνια, πάνω σε δυνατή φωτιά, και από τις δύο πλευρές, μέσα σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Τα σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτα.Πασπαλίζετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή με αποξηραμένη ρίγανη. Τα συνοδεύετε με σπαγγέτι ή άλλα ζυμαρικά της αρεσκείας σας.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Party
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Σκαλοπίνια alla pizzaiola

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248