Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 600 γρ. πεσκαντρίτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 12 λωρίδες μπέϊκον γυρισμένες σε ρολό
- 12 κλαράκια δενδρολίβανου
- λεμονιού (για τη μαρινάδα)
- αλάτι (για τη μαρινάτα)
- πιπέρι (για τη μαρινάτα)
- λαχανικά (συνοδευτικά)
Shop this recipe
Essential ingredients
Already in the kitchen
Start cooking
Αφαιρείτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και απογυμνώνετε το κλαράκι για να περάσετε μέσα το ψάρι και το μπέϊκον. Κρατάτε μόνο τις κορφούλες. Αφήνετε τα κλαράκια σε νερό για να βραχούν και να μην καούν στη σχάρα.Κόβετε το ψάρι σε μπουκιές όσες και τα σουβλάκια Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε για λίγο μέσα τις μπουκιές του ψαριού. Περνάτε από τα κλαράκια ένα κομμάτι ψάρι και δίπλα του από ένα ρολό λωρίδας μπέικον. Διπλώνετε τις κορφούλες του δενδρολίβανου με αλουμινόχαρτο για να τις προστατέψετε από τη φωτιά. Ψήνετε τα σουβλάκια σε πυρακτωμένη σχάρα του γκριλ ή του BBQ και τα σερβίρετε ζεστά. Τα συνοδεύετε με φέτες λεμονιού και ψητά λαχανικά που ψήνετε συγχρόνως με τα σουβλάκια στην ίδια σχάρα (τομάτες, φινόκιο, αντίβς κ.α.)