Recipe Search ResultsΣουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο
Ab logo
  • Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο

Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 γρ. πεσκαντρίτσα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 12 λωρίδες μπέϊκον γυρισμένες σε ρολό
  • 12 κλαράκια δενδρολίβανου
  • λεμονιού (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάτα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάτα)
  • λαχανικά (συνοδευτικά)

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen

Start cooking

Αφαιρείτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και απογυμνώνετε το κλαράκι για να περάσετε μέσα το ψάρι και το μπέϊκον. Κρατάτε μόνο τις κορφούλες. Αφήνετε τα κλαράκια σε νερό για να βραχούν και να μην καούν στη σχάρα.Κόβετε το ψάρι σε μπουκιές όσες και τα σουβλάκια Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε για λίγο μέσα τις μπουκιές του ψαριού. Περνάτε από τα κλαράκια ένα κομμάτι ψάρι και δίπλα του από ένα ρολό λωρίδας μπέικον. Διπλώνετε τις κορφούλες του δενδρολίβανου με αλουμινόχαρτο για να τις προστατέψετε από τη φωτιά. Ψήνετε τα σουβλάκια σε πυρακτωμένη σχάρα του γκριλ ή του BBQ και τα σερβίρετε ζεστά. Τα συνοδεύετε με φέτες λεμονιού και ψητά λαχανικά που ψήνετε συγχρόνως με τα σουβλάκια στην ίδια σχάρα (τομάτες, φινόκιο, αντίβς κ.α.)

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Starters & nibbles
  • Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο

Shop this recipe

Essential ingredients
Already in the kitchen