Recipe Search ResultsΣουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα
Ab logo
  • Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα

Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα

by AB Foodstories

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Nights with friends,Everyday recipe
Main courses
Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, σε κύβους
  • 100 ml πετιμέζι (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml χυμός πορτοκαλιού (για τη μαρινάδα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (για τη μαρινάδα)
  • 3 κάψουλες κακουλέ, σκόνη (για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρος, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
  • ελάχιστο κύμινο, σε σκόνη (για τη μαρινάδα)
  • 800 g φιλέτο στήθος κοτόπουλου «ΑΒ Επιλογή», σε μπουκιές
  • πιπέρι (για τη σαλάτα)
  • αλάτι (για τη σαλάτα)
  • 2 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί (για τη σαλάτα)
  • 30 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για τη σαλάτα)
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους (για τη σαλάτα)
  • 1 αγγούρι, σε κύβους (για τη σαλάτα)
  • 1 ντομάτα, σε κύβους (για τη σαλάτα)
  • πιπέρι (για τη μαρινάδα)
  • αλάτι (για τη μαρινάδα)

Start cooking

• Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, ώστε να βραχούν ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά, αν έχουμε τον χρόνο, τα μαρινάρουμε για 1 βράδυ). • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, μαζί με τη σχάρα, την οποία αφήνουμε να κάψει καλά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ένα κομμάτι μπέικον και τα περνάμε σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τα κομμάτια του κρεμμυδιού. • Στρώνουμε τα σουβλάκια στην καυτή σχάρα και τη βάζουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μία θέση πιο κάτω βάζουμε ένα ταψί για να πέφτουν τα υγρά του ψησίματος και ψήνουμε τα σουβλάκια για 25-28 λεπτά. Κάθε 5 λεπτά τα γυρίζουμε και τα αλείφουμε με τη μαρινάδα. • Χωριάτικη σάλτσα: Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Σερβίρουμε τα σουβλάκια γαρνιρισμένα με τη χωριάτικη «σάλτσα».
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Nights with friends,Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Σουβλάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα σε πετιμέζι και πορτοκάλι με χωριάτικη σάλτσα