Recipe Search ResultsΣπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ
Ab logo
  • Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ

Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Soup
Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα από ίνες, κομμένα στη μέση + 2 σπαράγγια σε λεπτά φετάκια (για το σερβίρισμα)
  • 45 ml ελαιόλαδο + λίγο έξτρα (για το σερβίρισμα)
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 700 ml ζωμός λαχανικών
  • 40 g σάρκα από ώριμο αβοκάντο
  • 1 λάιμ ξύσμα (για τη σούπα) + 1 λάιμ ξύσμα (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)
  • 1 φλ. μαραθόριζα ή ραπανάκια, σε λεπτές φέτες (για το σερβίρισμα)
  • 4 κλωνάρι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Βράζουμε το κάτω μισό των σπαραγγιών σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά. Μόλις περάσουν τα πρώτα 2 λεπτά, ρίχνουμε και τις κορυφές τους. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει καλά. Ρίχνουμε τον μισό ζωμό και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Σε δυνατό μπλέντερ χτυπάμε τα σπαράγγια, τον υπόλοιπο ζωμό, το αβοκάντο, το υπόλοιπο λάδι, το ξύσμα, τον χυμό και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε το μείγμα ζωμού-κρεμμυδιών και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο και τον χυμό, αν χρειάζεται, και μοιράζουμε σε μπολάκια. Σκορπίζουμε σε κάθε μπολ τα φετάκια σπαραγγιών, τα κρεμμυδάκια, τη μαραθόριζα, τον δυόσμο και το ξύσμα, ραντίζουμε με ελάχιστο λάδι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Soup
  • Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ