Τάρτα Μήλου
by Στέλιος Παρλιάρος
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Other
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 8 People
- 1 αβγά
- 300 γρ. Σφολιάτα
- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 25 γρ. αλεύρι
- 4 μήλο
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7135835
7079539
7066177
Load 2 more products
Start cooking
Απλώνουμε τη σφολιάτα αφού προηγουμένως έχουμε τρυπήσει την επιφάνειά της με ένα πηρούνι, σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. και αφαιρούμε όση σφολιάτα περισσεύει από τη φόρμα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας το αυγό. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με το αλεύρι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Με αυτήν γεμίζουμε τη τάρτα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κάθετα στα δύο και κατόπιν σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε μέσα στην τάρτα το ένα δίπλα στο άλλο σαν βεντάλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50-60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Other
Dessert
All seasons
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7133482
7135835
7079539
7066177
Load 2 more products