Recipe Search ResultsΤάρτα Μήλου
Ab logo
  • Τάρτα Μήλου

Τάρτα Μήλου

by Στέλιος Παρλιάρος

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Desserts
Τάρτα Μήλου

Ingredients for 8 People

8 People
  • 1 αβγά
  • 300 γρ. Σφολιάτα
  • 100 γρ. βούτυρο LURPAK
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 25 γρ. αλεύρι
  • 4 μήλο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Start cooking

    Απλώνουμε τη σφολιάτα αφού προηγουμένως έχουμε τρυπήσει την επιφάνειά της με ένα πηρούνι, σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. και αφαιρούμε όση σφολιάτα περισσεύει από τη φόρμα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας το αυγό. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με το αλεύρι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Με αυτήν γεμίζουμε τη τάρτα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κάθετα στα δύο και κατόπιν σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε μέσα στην τάρτα το ένα δίπλα στο άλλο σαν βεντάλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50-60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Other
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Τάρτα Μήλου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177