Τερινά με γιαούρτι & φράουλες
by Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Everyday recipe
Desserts
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 450 γρ. φράουλες
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας λικέρ φράουλα ή kirsch
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 100 γρ. μπισκότα πτιμπέρ χονδροκομμένα
- φρέσκια μέντα για γαρνίρισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7126015
7070127
7129928
7067586
Load 1 more products
Start cooking
Κρατάτε 4 φράουλες για γαρνίρισμα και κόβετε τις υπόλοιπες σε φέτες. Βάζετε τη ζάχαρη και 150ml κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις φράουλες. Σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά. Σουρώνετε τις φράουλες και κρατάτε το σιρόπι. Λιώνετε τις μισές φράουλες στο μίξερ και προσθέτετε το σιρόπι και το λικέρ. Γεμίζετε ένα πλαστικό δοχείο με το μείγμα σιροπιού λικέρ και όταν κρυώσει το κλείνετε και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες: Βγάζετε τον παγωμένο πουρέ φράουλας από την κατάψυξη και τον χτυπάτε στο μίξερ για 1-2 λεπτά. Βάζετε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ και με ελαφρές κινήσεις αναμειγνύετε τον πουρέ φράουλας, τις υπόλοιπες βρασμένες φράουλες και τα μπισκότα. Γεμίζετε μια τερίνα 800ml με το γλυκό, την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε, βγάζετε την τερίνα από την κατάψυξη και κόβετε φέτες. Γαρνίρετε με τις φράουλες που έχετε κρατήσει και τη φρέσκια μέντα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dessert
Spring,Summer
Desserts
Shop this recipe
Essential ingredients
7126015
7070127
7129928
7067586
Load 1 more products