Τορτίγιες με ταλιάτα και σάλτσα με γραβιέρα
by MADEWITHAB
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Christmas
Snacks

Ingredients for 6 People
- 2 μεγάλες τορτίγιες
- 300 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
- 20 gr βούτυρο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
- αλάτι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
- πιπέρι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
- 2 θυμάρι (κλαράκια) (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
- 30 gr μουστάρδα ντιζόν (για τη σάλτσα)
- 80 gr κρέμα γάλακτος (για τη σάλτσα)
- 120 gr γραβιέρα, τριμμένη (για τη σάλτσα)
- 1 κ.γ. κόλιανδρος, κοπανισμένος (για τη σάλτσα)
- 200 gr μείγμα σαλατικών της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
- 1 λεμόνι (χυμός) (για το σερβίρισμα)
Start cooking
• Κρέας: Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή περισσότερο, αναλόγως του πόσο ψημένο το θέλουμε. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά. • Κρεμμύδια: Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά να καραμελώσουν. • Σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και τον κόλιανδρο. • Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά στο γκριλ. Τις αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα. Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στις τορτίγιες τα κρεμμύδια, το κρέας, τα σαλατικά της αρεσκείας μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Snack
Winter
Snacks