Recipe Search ResultsΤούρτα με κρέμα κουαντρό και φρούτα
Ab logo
  • Τούρτα με κρέμα κουαντρό και φρούτα

Τούρτα με κρέμα κουαντρό και φρούτα

by AB Food Stories

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Desserts
Τούρτα με κρέμα κουαντρό και φρούτα

Ingredients for 10 People

10 People
  • 60 g αλεύρι (για το μπισκότο αμυγδάλου)
  • 160 g ζάχαρη άχνη (για το μπισκότο αμυγδάλου)
  • 75 g σκόνη αμυγδάλου (για το μπισκότο αμυγδάλου)
  • 90 g βούτυρο αγελαδινό λιωμένο (για το μπισκότο αμυγδάλου)
  • 90 g ασπράδι αβγού (για το μπισκότο αμυγδάλου)
  • 160 g κρόκοι αβγών (για την κρέμα)
  • 125 g ζάχαρη (για την κρέμα)
  • 80 ml λικέρ κουαντρό (για την κρέμα)
  • 10 g φύλλα ζελατίνης (για την κρέμα)
  • 500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι (για την κρέμα)
  • ποικιλία από φρούτα εποχής (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Μπισκότο: Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ. Απλώνουμε το μείγμα σε λαμαρίνα φούρνου, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, έτσι ώστε να μην ξεπερνά τα 8 χλστ. σε ύψος. Από πάνω απλώνουμε άλλο ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί, κολλώντας το πάνω στο μείγμα. Βάζουμε τη λαμαρίνα σε φούρνο προθερμασμένο στους 160°C και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε το επάνω φύλλο και κόβουμε δύο δίσκους, διαμέτρου 24 εκ. τον καθένα. Κρέμα: Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και στερεώνουμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί). Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 4-5 λεπτά, έπειτα τα στύβουμε με το χέρι, τα μεταφέρουμε σε μπολ με λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Αδειάζουμε το νερό αυτό στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε γρήγορα και σύντομα, και τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Μέσα στο τσέρκι ακουμπάμε τον ένα δίσκο μπισκότου και απλώνουμε πάνω του τα 3/4 της κρέμας. Σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο και απλώνουμε πάνω του την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και αφήνουμε για 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα. Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε, σκορπίζοντας τα φρούτα στην επιφάνεια της κρέμας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dessert
All seasons
Desserts
  • Τούρτα με κρέμα κουαντρό και φρούτα