Recipe Search ResultsΤούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες
Ab logo
  • Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Children's party,Mother's Day,Romantic Meal
Desserts
Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Ingredients for 13 People

13 People
  • 220 γρ. βούτυρο (Για τη βάση)
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τη βάση)
  • 4 αβγά (Για τη βάση)
  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος (Για τη βάση)
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη βάση)
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ (Για τη βάση)
  • 1,5 κ. γ. μπέικιν πάουντερ (Για τη βάση)
  • 25 γρ. φύλλα ζελατίνας (Για την κρέμα βανίλιας)
  • 900 γρ. κρέμα γάλακτος (Για την κρέμα βανίλιας)
  • 150 ml γάλα (Για την κρέμα βανίλιας)
  • 100 γρ. ζάχαρη (Για την κρέμα βανίλιας)
  • 1 λοβό βανίλιας, κομμένο κατά μήκος στη μέση (Για την κρέμα βανίλιας)
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες στα δύο (Για την κρέμα βανίλιας)
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα (Για την κρέμα βανίλιας)
  • βούτυρο (Για την κρέμα βανίλιας)
  • αλεύρι, για τα ταψάκια (Για την κρέμα βανίλιας)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • Start cooking

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Χτυπάμε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και την κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρώς 2 ταψάκια 22 – 24 εκ. Αδειάζουμε τη ζύμη στα δύο ταψάκια, ισιώνουμε με την σπάτουλα και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, την κρέμα, με το γάλα, την ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε σε μπολ. Αφαιρούμε τη βανίλια. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα προσθέτουμε στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα να πήξει ελαφρώς και να αποκτήσει βελούδινη υφή. Αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε ένα τσέρκι 22-24 εκ. σε μια πιατέλα και μέσα στρώνουμε τη μια βάση. Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και από πάνω τις φράουλες σε μια στρώση. Σκεπάζουμε με την δεύτερη βάση, πιέζοντας έτσι ώστε να κολλήσει καλά με την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά το γλυκό. Ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη και κόβουμε σε μερίδες.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Children's party,Mother's Day,Romantic Meal
    Dessert
    Spring,Summer
    Desserts
    • Τούρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 gr
    15,84 Ε/ Kg
    €3,96
    7079539
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177