facebook-pixel
Recipe Search ResultsΥγρό κέικ από πορτοκάλι
Ab logo
  • Υγρό κέικ από πορτοκάλι
Υγρό κέικ από πορτοκάλι

Υγρό κέικ από πορτοκάλι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)
  • 3 αβγά
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 7 λεπτά και στους 160-170οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.



Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    8,2 €/ L
    €1,64
    7078311
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    ~2 Kg
    0,82€/kg€1,64
    0,79 €/kg
    ~€1,58
    7126679