Recipe Search ResultsΥγρό κέικ από πορτοκάλι
Ab logo
  • Υγρό κέικ από πορτοκάλι

Υγρό κέικ από πορτοκάλι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Desserts
Υγρό κέικ από πορτοκάλι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη (για την επικάλυψη)
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 20 ml ρούμι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 πορτοκάλι (χυμός) (για την επικάλυψη)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • ΡΟΥΜΙ 3 ΕΤΩΝ 700 ML
    This item is no longer available
    7102446
  • Start cooking

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στο τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ, αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 7 λεπτά και στους 160-170οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε με την άχνη και το λεμόνι που προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει, με ένα πινέλο.



    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Other
    All seasons
    Desserts
    • Υγρό κέικ από πορτοκάλι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • ΡΟΥΜΙ 3 ΕΤΩΝ 700 ML
    This item is no longer available
    7102446