facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
Ab logo
  • Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας
Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

Αρνάκι γκιούλμπασι Πάτρας

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
  • 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 λεμόνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1,5 κιλά μπούτι αρνίσιο
  • 100 γρ. σκληρό κεφαλοτύρι
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 λεμόνια
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Πλένετε το κρέας και το καθαρίζετε από το πολύ λίπος του. Το τρίβετε με το λεμόνι. Με ένα μυτερό μαχαίρι, ανοίγετε 10 περίπου μικρές τρυπούλες, μέσα στις οποίες βάζετε από μία σκελίδα σκόρδο, ένα κομματάκι κεφαλοτύρι και πιπέρι. Αλατίζετε το κρέας γύρω-γύρω και τρίβετε με το πιπέρι. Το τυλίγετε πολύ καλά σε δυο μεγάλες λαδόκολλες και το δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα, στους 250οC. Έπειτα χαμηλώνετε την θερμοκρασία και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες, στους 180οC.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings