facebook-pixel
Recipe Search ResultsΧοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Ab logo
  • Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα
Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

Χοιρινό κατσαρόλας με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
  • πιπέρι
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε χονδρές φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ολόκληρο
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι λευκό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του τσαγιού μουστάρδα
  • πιπέρι

Start cooking

Σοτάρετε το χοιρινό στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοψήνετε για 35-40 λεπτά. Ξεσπεπάζετε και προσθέτετε το κρεμμύδι, πάνω στο οποίο προηγουμένως έχετε καρφώσει τα γαρίφαλα. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό ακόμη και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Αναμειγνύετε το μέλι με το ξίδι και τη μουστάρδα και προσθέτετε το μίγμα στο κρέας, ρίχνετε τον αστεροειδή γλυκάνισο και αλατοπιπερώνετε. Ανακινείτε ελαφρά την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 5-6 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι, μέχρι να «δέσει» λίγο η σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings