facebook-pixel
Ab logo
  • Cupcakes
Cupcakes

Cupcakes

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 200 γρ. πολύ λεπτή ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 3 ασπράδια από μικρά αβγά
  • 20 γρ. ροδόνερο
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
  • 200 γρ. πολύ λεπτή ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 3 ασπράδια από μικρά αβγά
  • 20 γρ. ροδόνερο
  • 2 σταγόνες κόκκινο χρώμα

Start cooking

Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν, προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει (όχι κάψει), ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και το μπέικιν πάουντερ. Γεμίζουμε φορμάκια των cupcakes και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 25 λεπτά. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ροδόνερο σε μία κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά. Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα σ’ αυτή το σιρόπι και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου δέσει και σφίξει προσθέτοντας και το χρώμα. Με μία σπάτουλα τοποθετούμε αρκετή κρέμα πάνω από τα ψημένα cupcakes και γαρνίρουμε με καραμέλες ή smarties.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Children's party
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127