facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚαλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο
Ab logo
  • Καλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο
Καλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο

Καλαμαράκια γεμιστά με σπανακόρυζο

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό σπανακόρυζο
  • 6 μεγάλα καλαμαράκια φρέσκα καθαρισμένα
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • λίγο άνηθο για γαρνίρισμα
  • Aλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό σπανακόρυζο
  • 6 μεγάλα καλαμαράκια φρέσκα καθαρισμένα
  • 3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • λίγο άνηθο για γαρνίρισμα
  • Aλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ºC. Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το περιεχόμενο της συσκευασίας με το σπανακόρυζο για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ψιλοκομμένα πλοκάμια. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και ένα φλιτζάνι ζωμό λαχανικών. Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει και να απορροφήσει τα υγρά του για 10-15 λεπτά περίπου και το αποσύρετε από την φωτιά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε ελαφρά. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζετε τα καλαμάρια πιέζοντας ελαφρά. Κλείνετε το άνοιγμα κάθε καλαμαριού με μια οδοντογλυφίδα (τη γέμιση που θα περισσέψει τη ρίχνετε μέσα στο ταψί ανάμεσα από τα καλαμάρια). Περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό και ψήνετε τα γεμιστά καλαμάρια για 30 λεπτά περίπου. Τα σερβίρετε ολόκληρα ή κομμένα σε ροδέλες με λίγο φρέσκο άνηθο.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings