Start cooking
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 140°C στον αέρα.
Για την μαρινάδα
Σε ένα multi ή σε ένα γουδί, χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη Για το κρέας
1. Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
2. Χαράσσουμε το κρέας και βάζουμε την μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
3. Ρίχνουμε την ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας μας.
4. Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
5. Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αφού πρώτα το κόψουμε σε λεπτές φέτες, μαζί με την μαύρη μπύρα και το μέλι. Τελευταίο προσθέτουμε το μπούτι.
6. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.
7. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο.
Για τον πουρέ σελινόριζας 1. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, αφαιρώντας τη φλούδα της με ένα μαχαίρι και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
2. Τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το κομμένο σε κύβους κρεμμύδι, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με μεμβράνη.
3. Αφήνουμε να βράσει, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, για 30 περίπου λεπτά. Μόλις μαλακώσει, σουρώνουμε καλά τη σελινόριζα την χτυπάμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
4. Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί , ρίχνουμε μέλι, το βούτυρο σε δόσεις, αλάτι και πιπέρι.
5. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το χοιρινό μπούτι.
Για τα λαχανάκια Βρυξελλών με αμύγδαλα 1. Βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό.
2. Ρίχνουμε τα λαχανάκια, τα βράζουμε για 5 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανάκια.
3. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
4. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό πορτοκαλιού. Εκτός φωτιάς, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα.
5. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με το χοιρινό μπούτι.
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ :4 ώρες