facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόσουπα με πράσο και πατάτες
Ab logo
  • Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες
Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

Κοτόσουπα με πράσο και πατάτες

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 µεγάλο κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 3 καρότα κοµµένα σε λωρίδες
  • 2 χοντροκοµµένες πατάτες
  • 1 ψιλοκοµµένο πράσο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγά
  • 3 (χυμός) λεµόνια
  • 1 µεγάλο κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 ξερό κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
  • 3 καρότα κοµµένα σε λωρίδες
  • 2 χοντροκοµµένες πατάτες
  • 1 ψιλοκοµµένο πράσο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 αβγά
  • 3 (χυμός) λεµόνια

Start cooking

Πλένουµε καλά το κοτόπουλο και το κόβουµε σε κοµµάτια. Λιώνουµε το βούτυρο σε µια µεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουµε το κρεμµύδι και σοτάρουµε για 3-4 λεπτά µέχρι να ροδίσει. Ρίχνουµε τα καρότα και τις πατάτες, ανακατέβουµε και έπειτα προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο πράσο. Στη συνέχεια προσθέτουµε το κοτόπουλο, το οποίο έχουµε πρώτα πασπαλίσει µε λίγο αλεύρι. Ρίχνουµε 1,5lt νερό, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουµε να σιγοβράσει, µε σκεπασµένη την κατσαρόλα, για τουλάχιστον 1 1/2 ώρα µέχρι να’ρθει να χυλώσει και να γίνει πηχτός ο ζωµός. Όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιµη, φτιάχνουµε το αβγολέµονο, χτυπώντας το αβγό µε το χυµό λεµονιού και προσθέτοντας σταδιακά και σιγά-σιγά ζωµό από την κατσαρόλα. Κατεβάζουµε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουµε το αβγολέµονο, ανακατεύουµε και την ξανατοποθετούµε στο µάτι της κουζίνας για να πάρει µία βράση ακόµα. Σερβίρουµε τη σούπα ζεστή.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Aperitif