facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά
Ab logo
  • Μανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά
Μανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά

Μανιτάρια γεμιστά γκρατέν, με αρωματικά τυριά

by AB FOODSTORIES
Easy
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 20 μεγάλα, λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι
  • 25 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο, για το τελείωμα
  • 80 γρ. γραβιέρα πικάντικη
  • 5 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη
  • 20 μεγάλα, λευκά μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • αλάτι
  • 25 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 5 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • λίγο ελαιόλαδο, για το τελείωμα
  • 80 γρ. γραβιέρα πικάντικη
  • 5 γρ. ψίχουλα ψωμιού ή φρυγανιά τριμμένη

Start cooking

Με μια νωπή πετσέτα σκουπίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους τα οποία ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τα ψιλοκομμένα κοτσάνια των μανιταριών, το σκόρδο και το μαϊντανό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού, την γραβιέρα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα. Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα ψωμιού ή την τριμμένη φρυγανιά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε τα μανιτάρια για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner
Winter
Starters & nibbles