facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Ab logo
  • Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές
Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

Μαυρομάτικα με κοτόπουλο και πράσινες ελιές

by Βίκυ Σμυρλή
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
  • 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοτόπουλο ποδαράκια (κοπανάκι)
  • 2 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 μέτρια καρότα σε κυβάκια
  • 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κλαράκι κομμένο σε λοξά κομμάτια στα 2 εκ.
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 φλιτζάνι ελιές πράσινες τσακιστές
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Βράζετε τα φασόλια για περίπου 15-20 λεπτά και τα στραγγίζετε. Βουτάτε σε νερό που βράζει τα λαχανικά για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε και τα ποδαράκια κοτόπουλου, τα σβήνετε με το κρασί ρίχνετε και 1 φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε για 30-35 λεπτά. Όταν βεβαιωθείτε ότι τα ποδαράκια έχουν ψηθεί μέχρι μέσα τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα κρατάτε ζεστά.Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά και τα γυρίζετε για να σοταριστούν ελαφρά, προσθέτετε το δεύτερο φλιτζάνι νερό και τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν όχι όμως να λιώσουν.Προσθέτετε τα μαυρομάτικα και τα ανακατεύετε απαλά για να μην λιώσετε τα λαχανικά. Ρίχνετε το θυμάρι, τις ελιές και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε με προσοχή για να μοιραστούν τα υλικά ομοιόμορφα. Σερβίρετε τα λαχανικά με τα μαυρομάτικα στα πιάτα και τα φορμάρετε με ένα στεφάνι ή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να γεμίσουν τη βάση του πιάτου. Μοιράζετε τα ποδαράκια κοτόπουλου χιαστί σαν σπαθιά σε κάθε πιάτο πάνω στα λαχανικά και τα ραντίζετε με χυμό λεμονιού.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings