facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
Ab logo
  • Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί
Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

by Νίκος Μαούνης
Easy
>60'
1/5
High

Ingredients forPeople

2 servings
  • 350 γρ. κιλότο βόειο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (Αγιωργίτικο)
  • 350 γρ. κιλότο βόειο
  • 3 φέτες μπέικον
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • 2/3 του φλιτζανιού νερό
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο (Αγιωργίτικο)

Start cooking

Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνετε ολόκληρα. Κόβετε το κρέας σε κύβους και το σοτάρετε σε δόσεις, σε μια κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.Στη συνέχεια, σοτάρετε στην ίδια κατσαρόλα το μπέικον, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύετε μέσα και το σοταρισμένο κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτετε και έξτρα βούτυρο.Ρίχνετε το αλεύρι και μόλις ανακατευτεί καλά, προσθέτετε σταδιακά τον πουρέ τομάτας, το νερό και το κρασί. Ανακατεύετε καλά και μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 και 30 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Σερβίρετε με ταλιατέλες ή με ρύζι ατμού.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 2 servings

  • 7070775
  • 7064224
  • Τομάτα Passata Περαστή 500 gr
    This item is no longer available
    7064447