facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜοσχαρίσιος γύρος από σπάλα σε τυλιχτό με ψητές πιπεριές και μανιτάρια
Ab logo
  • Μοσχαρίσιος γύρος από σπάλα σε τυλιχτό με ψητές πιπεριές και μανιτάρια
Μοσχαρίσιος γύρος από σπάλα σε τυλιχτό με ψητές πιπεριές και μανιτάρια

Μοσχαρίσιος γύρος από σπάλα σε τυλιχτό με ψητές πιπεριές και μανιτάρια

by AB Foodstories
Easy
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος 2 εκ., ολόκληρες, χωρίς να έχουν χτυπηθεί
  • 4 μεσαίες τορτίγιες
  • τρυφερά κλαράκια μαϊντανού και κόλιανδρου
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • 6 μανιτάρια, λεπτοκομμένα
  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 4 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 λάιμ ή μικρό λεμόνι, χυμός (για τη σάλτσα)
  • 1 λάιμ ή λεμόνι, ξύσμα (για τη σάλτσα)
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (για τη σάλτσα)
  • 40 g μουστάρδα ΑΒ (για τη σάλτσα)
  • 45 ml σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα (για τη σάλτσα)
  • τρυφερά κλαράκια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα, χωρίς κόκαλο, κομμένες σε πάχος 2 εκ., ολόκληρες, χωρίς να έχουν χτυπηθεί
  • 4 μεσαίες τορτίγιες
  • τρυφερά κλαράκια μαϊντανού και κόλιανδρου
  • 1 μεγάλο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • 6 μανιτάρια, λεπτοκομμένα
  • 8 πιπεριές κέρατο
  • 4 κ.σ. φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 λάιμ ή μικρό λεμόνι, χυμός (για τη σάλτσα)
  • 1 λάιμ ή λεμόνι, ξύσμα (για τη σάλτσα)
  • 1/2 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (για τη σάλτσα)
  • 40 g μουστάρδα ΑΒ (για τη σάλτσα)
  • 45 ml σάλτσα σόγιας (για τη σάλτσα)
  • 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι, τα φύλλα (για τη σάλτσα)
  • τρυφερά κλαράκια κόλιανδρου, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα)

Start cooking

• Αφήνουμε για 30 λεπτά το κρέας εκτός ψυγείου. • Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. • Ψήνουμε τις πιπεριές και από τις δύο πλευρές και τις καθαρίζουμε. Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. • Τακτοποιούμε και τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ, για να είμαστε έτοιμοι να τυλίξουμε, και αλατοπιπερώνουμε. • Ψήνουμε το κρέας στη σχάρα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο αποτέλεσμα ή πιο πολύ, αναλόγως του πόσο καλά ψημένο το θέλουμε. Αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί και κόβουμε λεπτές φέτες σαν γύρο. Τις ρίχνουμε σε ένα σκεύος, τρίβουμε πιπέρι και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα. Ψήνουμε και τις πίτες για 2 λεπτά. • Σερβίρισμα: Κόβουμε 4 λαδόκολλες λίγο μεγαλύτερες από τις πίτες. Βάζουμε μία λαδόκολλα στο αριστερό μας χέρι, μία πίτα, 1/4 από το κρέας, λίγο αβοκάντο, λίγα μανιτάρια, λίγη πιπεριά, φρέσκο κρεμμύδι, σάλτσα, κλείνουμε την πίτα και τυλίγουμε τη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές, μανιτάρια και σάλτσα και, αν θέλουμε, με γιαούρτι και ντοματίνια.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Nights with friends,Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses