facebook-pixel
Recipe Search ResultsΟμελέτα με αρακά και φασολάκια
Ab logo
  • Ομελέτα με αρακά και φασολάκια
Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

Ομελέτα με αρακά και φασολάκια

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 7 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • Φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο αρακά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή μαϊντανό
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 7 αβγά
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • Φασολάκια βρασμένα, κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένο αρακά
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ή μαϊντανό
  • πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και μέσα ρίχνετε ένα - ένα τα αβγά. Τα χτυπάτε καλά με το σύρμα και προσθέτετε το ούζο, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τον βρασμένο αρακά και τα φασολάκια. Συνεχίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο ή τον μαϊντανό. Ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν μεταξύ τους. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι. Ψήνετε την ομελέτα από τη μια μεριά για 7-8 λεπτά και με κλειστό το καπάκι. Γυρίζετε την ομελέτα και από την άλλη μεριά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά. Επαναλαμβάνετε το γύρισμα μέχρι να βεβαιωθείτε ότι η ομελέτα είναι καλά ψημένη στο εσωτερικό της. Σερβίρεται ζεστή, στο πλάι θα ήταν ωραίο να της βάλετε και λίγο γιαουρτάκι ξινούτσικο σακούλας.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Brunch
Spring,Summer
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings