facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠαραδοσιακό ραβανί μαρεγκάτο με αμύγδαλα
Ab logo
  • Παραδοσιακό ραβανί μαρεγκάτο με αμύγδαλα
Παραδοσιακό ραβανί μαρεγκάτο με αμύγδαλα

Παραδοσιακό ραβανί μαρεγκάτο με αμύγδαλα

by Πέτρος Εμμανουήλ
Hard
>60'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 290 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 6 ασπράδι
  • 6 κρόκος
  • 80 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 ξυλάκι κανέλας
  • 140 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 290 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • 170 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 λεμόνι (ξύσμα)
  • 6 ασπράδι
  • 6 κρόκος
  • 80 γρ. γάλα φρέσκο
  • 2 ξυλάκι κανέλας

Start cooking

Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μίξερ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και τα αφήνουμε σε μεσαία ταχύτητα να αφρατέψουν. Μόλις αφρατέψουν ρίχνουμε λίγο-λίγο τους κρόκους αβγού μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Κατεβάζουμε το μίγμα από το μίξερ, το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αμύγδαλο και το γάλα, ανακατεύοντάς τα πολύ καλά με μία κουτάλα μέχρι να γίνουν όλα ένα σώμα. Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το ασπράδι του αβγού και το χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει μαρέγκα. Τέλος, ρίχνουμε σταδιακά τη μαρέγκα στο μπολ με το υπόλοιπο μίγμα, ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

Βάζουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί φούρνου αφού το έχουμε περάσει με βούτυρο και αλεύρι μία στρώση γύρο στα 3 δάχτυλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 40 με 45 λεπτά. Μόλις το βάλουμε στο φούρνο σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, 200 γρ. νερό και δύο ξυλάκια κανέλας. Το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει βράση το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Με το που βγάλουμε το ραβανί από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά μέχρι να το απορροφήσει όλο. Για το γαρνίρισμα μπορούμε να αλείψουμε την κορυφή με μαρμελάδα βερίκοκο και αμύγδαλα ολόκληρα ή να τοποθετήσουμε μία μπάλα παγωτό.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts

Shop recipe for 6 servings

  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    This item is temporarily unavailable
    7062945
  • Κανέλα Ξύλο 50g
    This item is no longer available
    7474814
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127