facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤυλιχτό με γύρο χοιρινό και πατάτες τηγανητές στο φούρνο με κουρκουμά
Ab logo
  • Τυλιχτό με γύρο χοιρινό και πατάτες τηγανητές στο φούρνο με κουρκουμά
Τυλιχτό με γύρο χοιρινό και πατάτες τηγανητές στο φούρνο με κουρκουμά

Τυλιχτό με γύρο χοιρινό και πατάτες τηγανητές στο φούρνο με κουρκουμά

by AB Foodstories
Easy
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 400 g λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες 0,5 εκ.
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (για τον γύρο)
  • 2 κ.σ. πάπρικα πικάντικη (για τον γύρο)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (για τον γύρο)
  • 30 ml ελαιόλαδο από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τον γύρο)
  • 4 πίτες
  • 1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 ντομάτα
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 60 g μουστάρδα Ντιζόν ΑΒ
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
  • 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 kg πατάτες ΑΒ Think bio
  • 40 ml ελαιόλαδο (για τις πατάτες)
  • 1 κ.σ. πικάντικη πάπρικα (για τις πατάτες)
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς (για τις πατάτες)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 g λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες 0,5 εκ.
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες (για τον γύρο)
  • 2 κ.σ. πάπρικα πικάντικη (για τον γύρο)
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (για τον γύρο)
  • 30 ml ελαιόλαδο από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» (για τον γύρο)
  • 4 πίτες
  • 1/2 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1 χούφτα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 χούφτα δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 ντομάτα
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • 60 g μουστάρδα Ντιζόν ΑΒ
  • 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
  • 60 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)

Start cooking

• Σε ένα μπολ τρίβουμε καλά τα κομματάκια χοιρινού με αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το καγιέν. Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα πιέζουμε ελαφρά πάνω από το κρέας. Μετά τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή τον φούρνο στους 200°C. • Πατάτες: Απλώνουμε σε μονή στρώση τις πατάτες στο ταψί. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ταψί και αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 45 λεπτά έως 1 ώρα. • Γύρος: Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε πάνω το χοιρινό σε μία στρώση. Ψήνουμε για 10-11 λεπτά στο γκριλ ή μέχρι να γίνει, αλλά να είναι ζουμερό, ή για 13 λεπτά στον φούρνο, ώστε να ροδίσει. Μετά βάζουμε και τις πίτες και τις ψήνουμε για 2-3 λεπτά. • Σάλτσα: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα υλικά. • Σερβίρισμα: Κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές φέτες, την ανακατεύουμε με τον δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι με τον μαϊντανό, αλάτι και ρίγανη. Κόβουμε 4 λαδόκολλες λίγο μεγαλύτερες από τις πίτες. Βάζουμε μία λαδόκολλα στο αριστερό μας χέρι, μία πίτα, 1/4 από το κρέας, ντομάτα - δυόσμο, μείγμα κρεμμυδιού και 1 κ.σ. σάλτσα, κλείνουμε την πίτα και τυλίγουμε τη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και τις πατάτες.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe,Nights with friends
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • 7568380
  • Πιπέρι Καγιέν 35 gr
    This item is no longer available
    7064456