facebook-pixel
Recipe Search ResultsΑγκινάρες τουρσί
Ab logo
  • Αγκινάρες τουρσί
Αγκινάρες τουρσί

Αγκινάρες τουρσί

by Σιμόνη Καφίρη
Average
>60'
4/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 25 αγκινάρες
  • 1/2 λίτρο ξίδι καλής ποιότητας, από κρασί
  • 1/2 λίτρο χυμό λεμονιών
  • 4 λεμόνι (ξύσμα)
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι
  • 25 αγκινάρες
  • 1/2 λίτρο ξίδι καλής ποιότητας, από κρασί
  • 1/2 λίτρο χυμό λεμονιών
  • 4 λεμόνι (ξύσμα)
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • Αλάτι

Start cooking

Καθαρίζετε τις αγκινάρες από τα κοτσάνια τους, αφήνοντας στη βάση τους 3-4 εκ. Αφαιρείτε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα τους. Με κοφτερό μαχαιράκι κόβετε τις μυτερές άκρες τους. Με ένα κουταλάκι βγάζετε το χνούδι που βρίσκεται στην καρδιά τους. Τις τρίβετε μία μία με λεμόνι και τις βυθίζετε μέσα μία γυάλινη ή πήλινη λεκάνη με αλατισμένο νερό και έξτρα χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν μέχρι  να τις καθαρίσετε όλες. Τις μεταφέρετε σε κατσαρόλα και ρίχνετε το ξίδι, τον χυμό και το μισό ξύσμα λεμονιού. Το υγρό πρέπει να τις σκεπάζει. Τις βράζετε μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Τις σουρώνετε, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίσουν αναποδογυρισμένες σε καθαρές πετσέτες με το κοτσανάκι επάνω για 12 ώρες. Τις μεταφέρετε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα γεμίζετε με ελαιόλαδο και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Διατηρούνται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 3 μήνες.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
Spring,Summer
Aperitif

Shop recipe for 4 servings

  • Αγκινάρες Πάτοι Κατεψυγμένοι 400gr
    This item is no longer available
    7081703
  • Ηλιέλαιο  1 Lt
    This item is temporarily unavailable
    7086868