facebook-pixel
Recipe Search ResultsAρνάκι φρικασέ
Ab logo
  • Aρνάκι φρικασέ
Aρνάκι φρικασέ

Aρνάκι φρικασέ

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Hard
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγά
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • πιπέρι
  • 1 κιλό αρνί (μπούτι ή σπάλα)
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 2 μαρούλια πλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 αβγά
  • Αλάτι
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • πιπέρι

Start cooking

Kόβουμε το κρέας σε μερίδες. Zεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Pίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για 15 με 20 λεπτά. Aνοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το μαρούλι και τον άνηθο. Aν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό και μαγειρεύουμε με κλειστή χύτρα για 5 ακόμα λεπτά. Bγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Xτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα και σιγά σιγά προσθέτουμε 5 - 6 κουταλιές της σούπας από το ζεστό ζουμί του φαγητού. Pίχνουμε το αυγολέμονο πάνω στο κρέας, κουνάμε ελαφριά για να πάει παντού και σερβίρουμε.   Σημείωση Aντί για μαρούλι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπανάκι ή αντίδια.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 6 servings

  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Μαρούλι Τεμάχιο Ελληνικό
    Super Price 0.49€
    This item is no longer available
    7063845