facebook-pixel
Ab logo
  • Cheeseburger
Cheeseburger

Cheeseburger

by Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 6 φέτες cheddar
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Nτομάτα σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες cheddar
  • 6 ψωμάκια για hamburger
  • Nτομάτα σε φέτες
  • Δροσερά φύλλα μαρουλιού
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Ετοιμάζουμε το BBQ και λαδώνουμε τη σχάρα. Τοποθετούμε τον κιμά σε μπολ και αφού βρέξουμε τα χέρια μας με νερό, τον χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε 6 burgers με πάχος 2-1/2 cm. το ένα, χωρίς να πιέζουμε τον κιμά, για να μείνουν αφράτα. Τα αλατοπιπερώνουμε γύρω-γύρω και με το δάχτυλό μας πιέζουμε το burger στο κέντρο, για να σχηματιστεί μια λακουβίτσα. Τα τοποθετούμε στη σχάρα με τη λακουβίτσα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5' την κάθε τους πλευρά, γυρνώντας τα μόνο μία φορά. Τα τελευταία 2' του ψησίματος, ακουμπάμε πάνω από κάθε burger μία φέτα cheddar για να λιώσει. Για το σερβίρισμα: Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ακουμπάμε στη σχάρα, από την πλευρά που τα κόψαμε, για 2'. Βάζουμε το burger στο ψωμί και το καλύπτουμε με δροσερά λαχανικά. Το σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671