facebook-pixel
Recipe Search ResultsΦιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών
Ab logo
  • Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών
Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

Φιλέτο πέρκας με πουρέ φασολιών

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι (για το φιλέτο πέρκας)
  • Πιπέρι
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (για την σάλτσα)
  • 1/2 (ξύσμα) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1 (χυμός) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • πιπέρι
  • 120 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από την προηγούμενη μέρα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκιας κομμένο σε 4 μερίδες (για το φιλέτο πέρκας)
  • πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη μπαχάρι (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο (προαιρετικά) (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνι (για το φιλέτο πέρκας)
  • Πιπέρι
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός (για την σάλτσα)
  • 1/2 (ξύσμα) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • 1 (χυμός) (για την σάλτσα) λεμόνι
  • πιπέρι
  • 120 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • 500 γρ. φασόλια γίγαντες μουλιασμένοι από την προηγούμενη μέρα (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κιλό φιλέτο πέρκας φρέσκιας κομμένο σε 4 μερίδες (για το φιλέτο πέρκας)
  • πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • 1 πρέζα σκόνη μπαχάρι (για τον πουρέ φασολιών)
  • 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο (προαιρετικά) (για τον πουρέ φασολιών)

Start cooking

Ετοιμάζετε τον πουρέ: Βράζετε τα μουλιασμένα φασόλια για 45 λεπτά περίπου. Τα στραγγίζετε και όταν κρυώσουν τα χτυπάτε στο μπλέντερ.

Τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε γάλα περίπου 1 φορά όσο ο όγκος τους. Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά για να πήξει ο πουρές ακριβώς όπως κάνετε και για τον πουρέ πατάτας (περίπου 15 λεπτά). Ρίχνετε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ό,τι άλλο μπαχαρικό χρησιμοποιείτε και αφήνετε τον πουρέ να κρυώσει και να γίνει το μίγμα πιο σφιχτό.

Ετοιμάζετε την πέρκα: Απλώνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα φιλέτα και αλατοπιπερώνετε. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο κάτω από το γκριλ για 6 με 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Όσο ψήνεται η πέρκα αναμιγνύετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ με ένα πιρούνι (5 με 6 λεπτά).

Απλώνετε τον πουρέ φασολιών σε ένα ρηχό πιάτο και στη μέση σερβίρετε το φιλέτο της πέρκας. Ρίχνετε με ένα κουτάλι σάλτσα πάνω στο φιλέτο και σερβίρετε.

TIPs Ως συνοδευτικό σε κρέας, λουκάνικο, ζαμπόν αλλά και σε καπνιστή πέστροφα ή άλλο ψάρι, ο πουρές μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη μέρα για οικονομία χρόνου. Τον αφήνετε στο ψυγείο και τον ζεσταίνετε λίγο πριν το σερβίρισμα. Μην σας παρασύρει το βράσιμο των φασολιών που προορίζετε για πουρέ και βάλετε στο νερό τους σέλινο, καρότο, κρεμμύδι γιατί τότε ο πουρές θα έχει άρωμα φασολάδας. Η σκόνη σκόρδου ή λίγο μπαχάρι αλλά και το βούτυρο θα δώσουν αυτή την ιδιαίτερη γεύση που θέλουμε να δώσουμε στους γίγαντες, στον καινούργιο τους ρόλο.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    Offer 10%
    600 gr
    17,2 €/ Kg€10,32
    15,48 €/ Kg
    €9,29
    7133790