facebook-pixel
Recipe Search ResultsΚοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα

by AB Food Stories
Average
1'- 30'
0/5
High

Ingredients forPeople

2 servings
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g φασολάκια
  • 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
  • 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
  • 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200 g φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 g φασολάκια
  • 1 ντομάτα, σε μέτρια κομμάτια
  • 100 g ανανάς, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μηλόξιδο (προαιρετικά)
  • 100 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 8 μικρά γλυκά καλαμπόκια
  • 3 κουτ. σούπας χυμός ανανά

Start cooking

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και το κοτόπουλο. Σοτάρουμε να αλλάξουν χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι (αν το χρησιμοποιήσουμε), αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τα φασολάκια, τον ανανά και τα καλαμπόκια, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το ρύζι, τον χυμό ανανά και τον ζωμό ή το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει το υγρό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Chinese
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses