facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜατσάτα Φολέγανδρου
Ab logo
  • Ματσάτα Φολέγανδρου
Ματσάτα Φολέγανδρου

Ματσάτα Φολέγανδρου

by Τίνα Webb
Average
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

8 servings
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες τομάτες χονδροκομμένες (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • αλάτι (για τη σάλτσα τομάτας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες τομάτες χονδροκομμένες (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)
  • αλάτι (για τη σάλτσα τομάτας)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας)

Start cooking

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και τα ζυμώνετε. Αφήνετε τη ζύμη λίγο να «ξεκουραστεί». Μετά ανοίγετε 4 -5 κομμάτια φύλλο χονδρό και τα πασπαλίζετε με αρκετό αλεύρι. Τυλίγετε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβετε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές κορδέλες για να φτιάξετε τη ματσάτα. Απλώνετε τα ζυμαρικά σε πετσέτες και τα αφήνετε να στεγνώσουν για 1-2 ώρες. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τις τομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά. Βράζετε τη ματσάτα για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τη σουρώνετε και τη σερβίρετε με τη σάλτσα τομάτας και τυρί σουρωτό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Lenten
Lunch
All seasons
Main courses