facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο
Ab logo
  • Μεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο
Μεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο

Μεσογειακό Στήθος Κοτόπουλο

Εύκολο. Γρήγορο. Γευστικό! Το #MadewithAB «σερβίρει» αυτή την εβδομάδα κοτόπουλο με λαχανικά!
Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ.σούπας λευκό ξύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 φιλέτο κοτόπουλο στήθος
  • 4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 τομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.σούπας ξερή ρίγανη
  • 2 κουτ.σούπας λευκό ξύδι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

1. Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με χαρτί κουζίνας και το αλατοπιπερώνουμε. 2. Αλείφουμε με το σκόρδο καλά το κοτόπουλο. 3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κοτόπουλο. 4. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5’ από την κάθε πλευρά και το «σβήνουμε» με το κρασί. 5. Το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’. 6. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το ξύδι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μίγμα στο ψυγείο. 7. Σερβίρουμε το κοτόπουλο βάζοντας από πάνω μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
Main courses

Shop recipe for 4 servings