facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα
Ab logo
  • Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα
Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

by Βίκυ Σμυρλή
Hard
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

3 servings
  • 500 γρ. μοσχάρι γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κλαδάκια σέλερι κομμένα λοξά
  • 4 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες
  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο της αρεσκείας σας
  • 1 πρέζα πιπέρι Σετσουάν
  • 1,5 κουταλιές της σούπας πάστα φασολιών (bean sauce)
  • 300 ml ζωμό κότας φρέσκο ή από βιολογικό κύβο
  • Τρυφερά φύλλα από κινέζικο λάχανο (Γαρνιτούρα)
  • Πολύ λεπτές λωρίδες καρότου για να σχηματίσετε ένα λουλούδι (Γαρνιτούρα)
  • Μαϊντανός (Γαρνιτούρα)
  • 500 γρ. μοσχάρι γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξηρό κρασί
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κλαδάκια σέλερι κομμένα λοξά
  • 4 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες
  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο της αρεσκείας σας
  • 1 πρέζα πιπέρι Σετσουάν
  • 1,5 κουταλιές της σούπας πάστα φασολιών (bean sauce)
  • 300 ml ζωμό κότας φρέσκο ή από βιολογικό κύβο
  • Τρυφερά φύλλα από κινέζικο λάχανο (Γαρνιτούρα)
  • Πολύ λεπτές λωρίδες καρότου για να σχηματίσετε ένα λουλούδι (Γαρνιτούρα)
  • Μαϊντανός (Γαρνιτούρα)

Start cooking

Πλένετε και στεγνώνετε με ένα χαρτί κουζίνας το κρέας. Το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ή με ηλεκτρικό σε φέτες φάρδους 5εκ. και πάχους 5χιλ. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, μη μεταλλικό, 1 κουταλιά της σούπας κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, το ασπράδι του αβγού, το κορν φλάουρ και μισή κουταλιά του τσαγιού αλάτι. Προσθέτετε τις λωρίδες του κρέατος και τις αφήνετε να μαριναριστούν. Πλένετε το λάχανο και το στεγνώνετε καλά. Το κόβετε σε λωρίδες 7 εκ.μάκρους και 5εκ. φάρδους. Καθαρίζετε το σέλερι και τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες μήκους 10εκ. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τις πιπερίτσες μαζί με το πιπέρι Σετσουάν. Βγάζετε τα πιπέρια με προσοχή με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο καυτερό σπορέλαιο το λάχανο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Βγάζετε τα λαχανικά από το wok και τα κρατάτε στην άκρη. Ρίχνετε στο wok την πάστα φασολιών και το ζωμό κότας και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για λίγα λεπτά. Βάζετε πάλι τα λαχανικά στο wok και τα βράζετε σκεπασμένα για 2 λεπτά. Τα μεταφέρετε από το wok σε μια πιατέλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τη σάλτσα σόγιας στο wok, χαμηλώνετε τη φωτιά και τη σιγοβράζετε. Βάζετε τις φέτες του κρέατος στο wok και τις μαγειρεύετε, μέσα τη σάλτσα και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τις με ξύλινο πιρούνι. Τις βάζετε πάνω στα λαχανικά στην πιατέλα.Πασπαλίζετε το κρέας με πιπέρι Σετσουάν και με πιπερίτσες σε ροδέλες. Γαρνίρετε με φύλλα λάχανου, μαϊντανό, και ένα δυο λουλουδάκια σχηματισμένα από λεπτές λωρίδες καρότου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 3 servings