facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠαϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών
Ab logo
  • Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών
Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών

Παϊδάκια με κρούστα από σουσάμι και σάλτσα μυρωδικών

by Βίκυ Σμμυρλή
Average
31'- 60'
0/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 16 χτυπημένα ένα-ένα παϊδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι (για την κρούστα)
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
  • Αλάτι (για την κρούστα)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο(για την κρούστα)
  • 1 φλιτζάνι τρυφερά φυλλαράκια από μισό ματσάκι ρόκα (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Αλάτι (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 16 χτυπημένα ένα-ένα παϊδάκια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι (για την κρούστα)
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό (για την κρούστα)
  • Αλάτι (για την κρούστα)
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί (για την κρούστα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο (για την κρούστα)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο δεντρολίβανο(για την κρούστα)
  • 1 φλιτζάνι τρυφερά φυλλαράκια από μισό ματσάκι ρόκα (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο (για σάλτσα μυρωδικών)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες (για σάλτσα μυρωδικών)
  • Αλάτι (για σάλτσα μυρωδικών)

Start cooking

Ζητάτε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει ένα - ένα τα παϊδάκια για να ανοίξουν σαν ροδέλες και να αφαιρέσει το κρέας που είναι κατά μήκος του κόκαλου. Έτσι θα πιάνονται πιο εύκολα τα παϊδάκια στο σερβίρισμα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180oC. Χτυπάτε στο μπλέντερ τα υλικά της κρούστας και μεταφέρετε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ. Αλείφετε τα παϊδάκια με μουστάρδα και τα περνάτε ένα-ένα από το μείγμα της κρούστας. Τα βάζετε μέσα σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε για 20-25 λεπτά γυρίζοντάς τα για να μην αρπάξει η κρούστα. Χτυπάτε στο μπλέντερ την ρόκα με τον δυόσμο, τα μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέτετε το γιαούρτι και το αλατοπίπερο και ανακατεύετε τη σάλτσα. Σερβίρετε τα παϊδάκια ζεστά και τα συνοδεύετε με τη δροσερή σάλτσα που ετοιμάσατε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Barbeque
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Σουσάμι  50 gr
    This item is no longer available
    7064748
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307