Start cooking
• Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μέγιστη θερμοκρασία.
• Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μονή στρώση και τις περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε τη λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
• Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κ. σ. από το υπόλοιπο ελαιλάδο, σε
μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10’. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να αφήσει τα αρώματά του.
• Παράλληλα, κόβουμε τις τομάτες στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα κολοκύθια, περιχύνουμε κι αυτά με άλλες 2 κ. σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες 1 εκ.
• Πασπαλίζουμε τα λαχανικά (τομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριά) με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
• Απλώνουμε το κρεμμύδι στον πάτο μεγάλου πυρέξ. Στρώνουμε σε σειρά τις φέτες των λαχανικών. Σε κάθε στρώση, υπερκαλύπτει -λίγο- η μία φέτα λαχανικών την άλλη.
• Ψήνουμε για 40’. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό