facebook-pixel
Recipe Search ResultsΤιαν λαχανικών στο φούρνο
Ab logo
  • Τιαν λαχανικών στο φούρνο
Τιαν λαχανικών στο φούρνο

Τιαν λαχανικών στο φούρνο

by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μέτρια, σε λεπτές φέτες
  • 4 μελιτζάνες μακρόστενες, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 3 ντομάτες μεγάλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κολοκύθια μεγάλα, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 κίτρινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. θυμάρι
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια μέτρια, σε λεπτές φέτες
  • 4 μελιτζάνες μακρόστενες, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 3 ντομάτες μεγάλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κολοκύθια μεγάλα, σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 κίτρινη πιπεριά (προαιρετικά)
  • 1 κ. γ. θυμάρι
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. γ. αλάτι

Start cooking

• Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου στη μέγιστη θερμοκρασία. • Καλύπτουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τις μελιτζάνες σε μονή στρώση και τις περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο. • Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Βγάζουμε τη λαμαρίνα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με 3 κ. σ. από το υπόλοιπο ελαιλάδο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 10’. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε μέχρι να αφήσει τα αρώματά του. • Παράλληλα, κόβουμε τις τομάτες στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε φέτες 1 εκ. και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις περιχύνουμε με 1 κ. σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε και τα κολοκύθια, περιχύνουμε κι αυτά με άλλες 2 κ. σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες 1 εκ. • Πασπαλίζουμε τα λαχανικά (τομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριά) με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. • Απλώνουμε το κρεμμύδι στον πάτο μεγάλου πυρέξ. Στρώνουμε σε σειρά τις φέτες των λαχανικών. Σε κάθε στρώση, υπερκαλύπτει -λίγο- η μία φέτα λαχανικών την άλλη. • Ψήνουμε για 40’. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses